Tässä à la Marien ohje helppoon sitruunakakkuun. Kiitos ohjeesta!

SITRUUNAKAKKU (noin 20-24cm vuokaan)

3 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhe

4 munaa

225g margariinia

2 1/2 dl sokeria

1 sitruuna

täyte:

1/2-1 sitruuna

2 munaa

1 dl sokeria

50 g margariinia

kuorrute:

1/2-1 sitruuna(lisää tarvittaessa vettä)

2 1/2 dl tomusokeria (tarvittaessa enemmän, jos seos jää liian löysäksi)

 

Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele ja jauhota reunat huolellisesti. Kaada liika korppujauho pois. Laita uuni lämpenemään 175 asteiseksi. Pese sitruunat huolellisesti harjaamalla. Raasta yhden sitruunan kuori, halkaise ja purista mehu. Mittaa kulhoon sokeri, jauhot ja leivinjauhe. Lisää huoneen lämpöinen pehmennyt margariini ja hiero seos tasaiseksi. Lisää munat ja sekoita. Lisää vielä sitruunan mehu ja kuoriraaste,sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys coktailtikulla. Jos tikkuun tarttuu taikinaa paista vielä hetken kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku alustalle ja anna jäähtyä.

Valmista sillä aikaa täyte. Mittaa sokeri kuumuutta kestävään kulhoon. Riko munat kuppiin, sekoita rakenne rikki ja kaada sokerin joukkoon. Raasta toisen sitruunan kuori hienoksi. Halkaise ja purista toisen puolikkaan mehu sokerimunaseokseen (jos haluat erittäin sitruunaisen, voit laittaa koko sitruunan mehun). Lisää hieno kuoriraaste ja paloiteltu  margariini seokseen. Kuumenna kattilassa muutama sentti vettä juuri ja juuri kiehuvaksi. Laske kulho vesikattilaan. Hämmennä seosta koko ajan reippaasti puukauhalla kunnes se sakenee paksuksi kiisseliksi ja alkaa tartua puukauhaan. Ota kattila liedeltä, nosta kulho pois, kaada kuumavesi pois, lisää kattilaan kylmää vettä ja jäädytä kiisseli kylmässä vedessä samalla välillä sekoitellen.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan (Kostuta halutessasi pohjaa sitruunalla maustetulla ja sokerilla makeutetulla vedellä). Levitä täyte pohjan päälle ja nosta kansi paikalleen.

Valmista kuorrutus. Sekoita kulhossa sitruunamehu (lisää tarvittaessa vettä) ja tomusokeri tahnaksi ja levitä kakun päälle. Ripottele kuorensuikaleita koristeeksi.

IMG_3526.jpg