Nämä nopeat pikkusuolaiset on kiva tarjota iltakaffilla vieraille makean rinnalla.
KINKKUHYRRÄT
Pohjat
Vajaa 1 pkt (noin 500-750g) torttutaikinaa
Täyte
1 pss salamisuikaleita (en muista paljonko pussissa on)
1 pss kinkkusuikaleita (enkä tästäkään muista paljonko pussissa on)
1,5-2 rasiaa (300-400g) aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
suolaa
pippuriseosta
Päälle
juustoraastetta
Sekoita täytteen aineet keskenään. mausteita voi laittaa oman maun mukaan ja tuorejuustomakuja vaihdella. Tuorejuustoakin voi laittaa sen verran kuin itse haluaa. Paprika antaa myös kivan lisämaun näihin, itselläni ei vain sattunut sitä tuolloin kaapista löytymään.
Kauli sulaneet torttutaikinalevyt noin kaksinkertaisiksi omaan kokoonsa nähden pituussuunnassa. Levitä täytettä levyn päälle ja rullaa levy sitten rullalle. Tee näin kaikille levyille ja laita hetkeksi jääkaappiin "sauma" alaspäin.
Leikkaa sitten rulla viiteen osaan ja laita joko suoraan leivinpaperin päälle uunipellille tai pulla-/leivosvuokiin. Itse käytin vuokia.
Muistaakseni paistoin nämä hyrrät noin 225 asteisessa uunissa. Kun ne olivat hetken aikaa olleet uunissa, ripottelin niiden pinnalle juustoraastetta vähän ja jatkoin vielä paistamista kunnes saivat kauniin kellertävän sävyn ja näyttivät kypsiltä.
Nämä on helppo myös pakastaa ja ottaa sulamaan kun tarvitsee.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.