Nämä nopeat pikkusuolaiset on kiva tarjota iltakaffilla vieraille makean rinnalla.

KINKKUHYRRÄT

Pohjat

Vajaa 1 pkt (noin 500-750g) torttutaikinaa

Täyte

1 pss salamisuikaleita (en muista paljonko pussissa on)

1 pss kinkkusuikaleita (enkä tästäkään muista paljonko pussissa on)

1,5-2 rasiaa (300-400g) aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa

suolaa

pippuriseosta

Päälle

juustoraastetta

 

Sekoita täytteen aineet keskenään. mausteita voi laittaa oman maun mukaan ja tuorejuustomakuja vaihdella. Tuorejuustoakin voi laittaa sen verran kuin itse haluaa. Paprika antaa myös kivan lisämaun näihin, itselläni ei vain sattunut sitä tuolloin kaapista löytymään.

Kauli sulaneet torttutaikinalevyt noin kaksinkertaisiksi omaan kokoonsa nähden pituussuunnassa. Levitä täytettä levyn päälle ja rullaa levy sitten rullalle. Tee näin kaikille levyille ja laita hetkeksi jääkaappiin "sauma" alaspäin.

Leikkaa sitten rulla viiteen osaan ja laita joko suoraan leivinpaperin päälle uunipellille tai pulla-/leivosvuokiin. Itse käytin vuokia.

IMG_0701-normal.jpg

Muistaakseni paistoin nämä hyrrät noin 225 asteisessa uunissa. Kun ne olivat hetken aikaa olleet uunissa, ripottelin niiden pinnalle juustoraastetta vähän ja jatkoin vielä paistamista kunnes saivat kauniin kellertävän sävyn ja näyttivät kypsiltä.

IMG_0703-normal.jpg

Nämä on helppo myös pakastaa ja ottaa sulamaan kun tarvitsee.