Nämä leivokset kuuluvat omiin suosikkeihini leivonnaisten maailmassa. En vain ole koskaan näitä itse tehnyt, aikomus kylläkin ollut monesti. Masariineja tein joskus, jollain lailla samantyylisiä olivat, mutta täytyy sanoa, että 100 pistettä saivat nämä Bebet! "Kirsin keittiössä" kävin ja sieltä tämän ohjeen otin ja päätin heti samantien kokeilla tehdä, sillä ainekset olivat ihan perusaineksia, joita löytyi kaapista. Hiukan näpräämistä ja aikaa tietenkin veivät, mutta olivat sen arvoisia kyllä! 

Tässä ohje Bebe-leivoksiin Kirsin keittiössä -blogista:

BEBE-LEIVOKSET

Pohjat:

100 g voita

2 rkl sokeria

1 keltuainen

2 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 dl maitoa

1 keltuainen

1 rkl perunajauhoja

2 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria 

100 g voita

 

Mansikkahilloa

Kuorrutus:

2 dl tomusokeria

n. 1 valkuainen (tai vähemmän)

karamelliväriä, itse käytin pastaväriä

nomparellejä

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri. Lisää keltuainen ja vatkaa vielä hetki. Lisää jauhot sekoittaen.

Pyöritä taikinasta jauhotetuin käsin tanko ja jaa se veitsellä 12 osaan (tai hieman enemmän). Pyöritä palat palloiksi ja painele foliovuokiin. Paperivuuat ovat liian pehmeitä. Paista pohjia noin 10-15 minuuttia 175 asteisessa uunissa keskitasolla, kunnes saavat hiukan väriä.

Valmista täyte kiehauttamalla kaikki ainekset teflonkatilassa, paitsi vaniljasokeri ja voi. Muista sekoittaa koko ajan. Täytteen kuuluu olla paksua. Jäähdytä kiisseli ja lisää jäähtyneeseen kiisseliin vaniljasokeri. Vaahdota pehmeä voi sähkövatkaimella ja lisää siihen varovasti jäähtynyt vaniljakiisseli. 

Täytä pohjat vaniljatäytteellä. Tasoita hyvin, sillä se vaikuttaa lopputulokseen kun laitat kuorrutteen. Pohjalle voit halutessasi laittaa pienen lusikallisen mansikkahilloa.

Valmista kuorrutus. Lisää valkuaista tomusokerin sekaan pikkuhiljaa. Kuorrutus saa olla melko paksua, muuten se valuu pois päältä. Laita kuorrutusta leivoksen päälle lusikalla varovasti ja levitä tasaiseksi. Varo ettei vaniljakiisseli tai reunasta mahdollisesti irtoavat muruset pääse sekoittumaan kuorrutteeseen. Koristele nonparelleillä.

Pohjat pystyy myös pakastamaan. Täytä ja koristele vasta sulatuksen jälkeen.

IMG_0231-normal.jpg

 

IMG_0228-normal.jpg

IMG_0229-normal.jpg

Nämä ovat siis vaaleanpunaisia, iltahämärässä vain kuvattu (...ja nautittu ;-))

Tässäpä vielä bebe-leivoksen valmistuksesta seuraavana päivänä otettu kuva leivoksesta oikeammassa valossa =). Tässä näkyy myös hiukan millaiselta sisus näyttää

IMG_0233-normal.jpg