Uusista mustikoista tuli ihanan raikas ja pehmeä rahkakakku. Tarkoitus oli tehdä ns. hyydykekakku, mutta kun vieraat tulivat "liian aikaisin", niin jätinpäs liivatteet pois ja tein tollasen kakun =), ihan makoisaa oli =).

Tässäpä ohje tähän kakkuun (kuvan kakku siis tehty ilman liivatetta). Tämä on "virallisesta" ohjeesta itse mukailemani ohje.

Pohja:

2 munaa

0,75dl sokeria

1dl perunajauhoja

1tl leivinjauhetta

Kostutus: vaniljasokerilla maustettua maitoa

Hyytelö:

5 liivatelehteä

200g (4dl) mustikoita

0,75dl sokeria

4dl kuohukermaa

2prk (400g) kuningatarrahkaa

Koristelu:

Murskattua marenkia ja tuoreita mustikoita

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää siivilän läpi perunauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 25cm), pohjalle voit laittaa leivinpaperin.

2. Paista pohja 175 asteessa noin 15min, kunnes pohja on kypsä. Irrota pohja vuuasta hieman jäähtyneenä. Anna pohjan jäähtyä.

3. Pese vuoka ja peitä pohja puhtaalla leivinpaperilla. Voitele vuuan reunat rypsiöljyllä ja siivilöi reunoille reilusti tomusokeria (kakku irtoaa vuuasta helpommin). Pane kakkupohja vuuan pohjalle.

4. Kostuta kakkupohja hyvin kevyesti.

5. Laitra liivatelehdet yksitellen likoamaan kylmään veteen vähintään 10 minuutiksi.

6. Jos käytät pakastemustikoita, levitä ne lautaselle, ripota suurin osa sokerista päälle ja sulata mikrossa alhaisella teholla (jäiset marjat voivat jäädyttää liivatteen, jolloin seos ei hyydy).

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kuningatarrahka ja sokeroidut mustikat sekoitellen.

7. Kuumenna 1-2rkl vettä, ota pois levyltä ja liuota liivatelehdet siihen. Anna hieman jäähtyä ja lisää haalea liivateliuos huolellisesti sekoittaen kermarahkaseokseen. Lisää loppu sokeri ja tarkista vielä maku. Kaada seos kakkupohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa peitettynä seuraavaan päivään.

8. Irrota hyytynyt kakku vuuasta ja vedä pohjapaperin kanssa tarjoiluvadille.

9. Murenna pintaan marenkia juuri ennen tarjoilua. Lisää koristeeksi tuoreita mustikoita. 

 

 

IMG_1935-normal.jpg