Pojan 10-vuotissynttäreille päätin kokeilla tehdä Cake popseja, sillä niin monesti lähes koko täytekakku on jäänyt syömättä. Ja tämä kokeilu kannatti, suosio ylitti odotukseni =).

Tässä kuva Cake popseista (vielä kun niitä oli jäljellä)

IMG_2171-normal.jpg

Netistä etsin sopivaa ohjetta näille, mutta en mielestäni löytänyt suoraan sellaista kuin olisin halunnut, joten tein yhdenlaisella Brownies ohjeella kakun, jonka murustin ja sekaan sekoitin Maraboun suklaalevitettä/tuorejuustoa omassa mittasuhteessani =). Siitä tuli oikein hyvää pyöritellä palloiksi ja pysyivät tikuissa myös hyvin. Makeitahan näistä toki tuli kun vielä Fazerin sinisellä suklaalla kuorrutin ne, mutta eihän niitä ole tarkoitus ihan kymmentä popsiakaan =). Laitan ohjeen vielä tähän, itsellekin muistiin jälleen.

BROWNIES

200 g tummaa suklaata

2 1/2 dl sokeria

200 g pehmeää voita

1-2 tl vaniljasokeria

5 munaa

1 3/4 dl vehnäjauhoja

3/4 dl kaakaojauhetta (tummaa ja "tavallista", ja siis yhteensä tuo määrä =))

Kakkumuruseokseen

2 rasiaa Maraboun suklaatuorejuustoa/levitettä

Koristeluun

1-2 levyä Fazerin sinistä suklaata (muukin suklaa käy, valkosuklaalla tulisi varmasti myös ihania! Ja onhan sitä olemassa vaikka mitä, millä saa pallot "kuorrutettua", mielikuvitus vain rajana =)). 

Erilaisia nomparelleja ym.

Varrastikkuja tms.

 

Voitele ja jauhota esim. irtopohjavuoka. Sulata suklaa kuumassa vesihauteessa ja jätä jäähtymään hetkeksi.

Mittaa kulhoon sokeri, pehmeä voi ja vaniljasokeri, vatkaa vaahdoksi. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Lisää myös sulatettu suklaa. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja kaakaojauhe, lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla tasolla noin 30min. Brownies saa jäädä hiukan "kosteaksi" keskeltä. 

Kun kakku on jäähtynyt, murenna se esimerkiksi puuhaarukalla isossa kulhossa tai yleiskoneessa. Tällä ohjeella "muruseosta" tulee tosi paljon, joten ota pieni osa ensin toiseen kulhoon ja sekoita siihen Maraboun suklaalevitettä sen verran, että on hyvä pyöritellä palloja. Itse tein siis 40 palloa ja kakkumurusta jäi vielä ylikin. Se oli hyvää vaniljajäätelön ja kahvin kanssa iltasella =).

Tuohon 40 pallon satsiin meni pari rasiaa Maraboun levitettä. 

Laita pallot jähmettymään jääkaappiin, itse annoin niiden olla seuraavaan päivään rasiassa kelmun alla. Sulata sitten suklaa ja kaada se korkeaan kaposeen astiaan, esimerkiksi lasiin. Kasta tikun pää ensin suklaaseen ja työnnä se pallon sisälle. Laita taas jähmettymään hetkeksi jääkaappiin. Koristele sitten pallot haluamallasi tavalla. Itse kastoin pallot suklaaseen ja koristelin nomparelleilla ym. 

Huom! Kannattaa säilyttää Cake popsit jääkaapissa, sillä "sulavat" ja lämpiävät aika nopeasti.

Aika sekavanlainen ohje tästä tuli, mutta hyvä jos joku saa selvää ja kokeilee ja on tuotoksiinsa tyytyväinen =).