Bebe-leivoksia teki mieleni, joten aloin selata nettiä löytääkseni ohjeen. Halusin etsiä piirakkatyylistä ohjetta. Yksi Bebe-leivosten ohje mulla on täällä blogissani, mutta vaikea muuttaa piirakan kokoon leivosohje. Tai en jaksanut alkaa miettimään oikeita suhteita aineksille.

Kinuskikissan sivulta löysin kivan mokkabebe-piiraan ohjeen, jota päätin kokeilla. Ja täytyy sanoa, että toistekin teen!

MOKKABEBE-PIIRAKKA

Tämä ohje on mitoitettu 10cm x 33cm pitkään irtopohjaiseen vuokaan. Jos teet pyöreään tavallisenkokoiseen piirakkavuokaan, kerro ainekset 1,5. Näin tein siis itsekin.

IMG_3856.jpg

Pohja:

100 g voita

3/4 dl sokeria

1 keltuainen

2 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1/2 dl fariinisokeria

( 1 tl vaniljasokeria )

2 tl perunajauhoja

1 dl kuohukermaa

1 keltuainen

85 g huoneenlämpöistä voita

Sokerikuorrute:

1-2 tl pikakahvijauhetta ("murukahvia")

2 rkl kiehuvaa vettä

2 1/2 dl tomusokeria

Koristelu:

hasselpähkinöitä

tomusokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuainen. Lisää jauhot muutamassa erässä.

Voitele piirakkavuoka. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen, kevyesti painellen vuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa alumiinifoliosta suikaleita ja paina ne kiinni taikinareunoihin. Näin reunat eivät valahda paiston aikana.

Kypsennä pohjaa 200 asteessa noin 12 min. Poista foliotuet. Anna jäähtyä hetki ja irtopohjaista vuokaa käyttäessäsi irrota vuoasta.

Sekoita kattilassa keskenään fariinisokeri ja perunajauhot. Lisää kuohukerma ja keltuainen. Kuumenna vispilällä sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kiisseli. Vatkaa tasaiseksi.

Levitä täyte pohjan päälle. Nosta jääkaappiin, kunnes täyte on jähmettynyt.

Liuota kahvijauhe kuumaan veteen. Yhdistä tomusokerin kanssa tasaiseksi seokseksi. Kaada kuorrute täytteen päälle. Levitä lusikan tai lastan avulla tasaiseksi. Tarvittaessa heiluttele vuokaa, jotta pinta tasoittuu.

Asettele kuorrutteen pinnalle hasselpähkinöitä koristeeksi. Nosta piirakka jääkaappiin, kunnes kuorrute on jähmettynyt. Siivilöi pinnalle tomusokeria. 

 

IMG_3857.jpg

Ohjetta hiukan muutettu Kinuskikissan sivun ohjeesta.