IMG_2707-normal.jpg

Joulu on taas lähes mennyt jo. Hyasintit tuoksuvat onneksi vielä, vaikkakin tällä hetkellä kuistilla kun tuoksu oli tänä vuonna niin kovin voimakas, että henkeen tahtoi mennä. Silti se tuoksu kuuluu minun jouluuni =). Ja joka joulu on pakko ainakin yksi hyasintti saada =). Vaikka sitten kuistille =). Kerkesin kakkujen teon lomassa tehdä muutaman jouluisen hyasinttiasetelmankin, joita on monena vuonna pitänyt tehdä. Niiden teko on vaan jäänyt lumen vuoksi, sillä en ole muistanut ajoissa käydä metsässä sammalta, jäkälää, käpyjä, havuja, varpuja ja risuja hakemassa. Tänä vuonna lunta ei ollut, joten käväisin metsässä hiukan "shoppailemassa" =). Luonnon "antimista" saa kyllä ihania juttuja aikaiseksi, jos on aikaa ja viitseliäisyyttä tehdä. 

Tänä vuonna joulu tuli jotenkin nopeasti ja meni vielä nopeammin ohitse. Paljon en ole postauksiakaan tänne kerennyt tehdä, kakkuja sinne ja tänne tehnyt ja kuskannut =). Aikaisemmassa postauksessani olevaa sydänkakkua, siis tuota kahden suklaan kahvikakkua tein yhdeksän kappaletta jouluviemisiksi. Tein vain kakut vähän eri reseptillä kuin omassa postauksessani, sillä löysin vihdoin karpalojauhetta kaupasta ja tein kakut Pionilaakson reseptillä: Valkosuklainen karpalokakku. Lisäsin kyllä taikinaan valkosuklaan lisäksi myös tummaa suklaata, sillä rakastan suklaata ja mielestäni tuohon kakkuun piti saada enemmämn suklaan makua ja näköä =). Ja täytyy sanoa, että ainuttakaan negatiivista palautetta en saanut, päinvastoin, kakun ulkonäköä kehuttiin paljon, samoin herkullista makua, joten iso kiitos reseptin alkuperäiselle "keksijälle"!

Mukava olisi ollut laittaa nyt joulun aikana vähän jouluisia kuvia tänne mummulasta, mutta kun harva pääni unohti upouuden minijärkkärin, jonka joululahjaksi sain, mummulaan. Joten joulukuvat ovat nyt kamerassa ja kamera mummulla hyvässä tallessa =). Yhden kuvan tähän voisin vielä liittää, nimittäin kuvan jouluisesta täytekakusta, jonka veimme eräälle iäkkäälle herralle, joka teki tässä hiljattain niin ison ja hienon työn, jota harva osaa ja raaskii eläissään tehdä. Tämä kakku ei tietenkään ollut mitään siihen nähden, mutta halusimme jollain lailla muistaa ja kiittää häntä. 

IMG_2728-normal.jpg

Seuraavassa postauksessa pari kuvaa enemmän tästä kakusta ja vähän tietoja =).