VANILJAKIERREPULLAT

1 litra täysmaitoa (mieluiten ns tankkimaitoa) (veteenkin voi tehdä)

2 munaa

4 dl sokeria

1-2 tl suolaa

2 rkl kardemummaa

50 g tuoretta hiivaa

n. 2 kg vehnäjauhoja

300-400 g voita tai margariinia

TÄYTE

Vaniljakreemiä ohjeen mukaan tehtynä

(ohjeessa: 1 osa jauhetta ja 3 osaa vettä, vatkaa 5 min)

Murenna hiiva kulhoon ja lisää munat ja kuivat aineet (ei vielä jauhoja). Sekoita puuhaarukalla. Lisää reilusti lämmin maito ja sekoita, että aineet "liukenevat" keskenään. Ala lisätä jauhoja pikkuhiljaa. Itse alan vaivata taikinaa käsin kun puuhaarukalla ei enää onnistu. Voi/margariini kannattaa lisätä pehmeänä/juoksevana kun on suunnilleen 2/3 jauhoista lisännyt taikinaan. 

Kun taikina on valmis, peitä astia liinalla ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan. 

Kun taikina on noin kaksinkertaistanut kokonsa, ota taikinasta pala ja kaulitse ohueksi levyksi.

Levitä taikinan päälle vaniljatäytettä ja rullaa tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla noin 1-2 cm levyisiksi paloiksi ja laita paperivuokiin. Voit kiepsauttaa rullan "hännän" alle niin tulee siistimpiä eikä rulla ala purkautumaan uunissa.

Kohota noin 30min, voitele kohotuksen jälkeen kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista uunin keskitasolla 225 asteessa kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

Uunista poisoton jälkeen peitä pullat leivinliinalla.

IMG_3040.jpg