Miehen siskon pojan 9-vuotissynttäreille tein syksyisillä väreillä 7 munan täytekakun.

Minulle annettiin vapaat kädet kakun toteutukseen. "Lemon curd-täytejuttu" oli täyte-ehdotus =). 

Tässäpä ohje:

7 MUNAN SOKERIKAKKUPOHJA

7 iso kananmunaa, punnitaan.

Sokeria yhtä paljon kuin munia.

Nämä vatkataan kuohkeaksi, 6-7 minuuttia.

Kerro munien paino 0,7 = jauhojen kokonaismäärä.

Kokonaismäärä kerrotaan 0,3 = perunajauhojen määrä.

Jauhojen kokonaismäärä - perunajauhojen määrä = vehnäjauhojen määrä.

+ 1 tl leivinjauhetta.

Sekoita jauhot keskenään ja lisää munasokerivaahtoon varoen. 

Kaada taikina vuokaspraylla voideltuun noin 25cm halkaisijaltaan olevaan teflonpinnotteiseen kakkuvuokaan (pohjalle voi laittaa leivinpaperin) ja laita välittömästi uuniin alatasolle 175 asteeseen noin 40 minuutiksi. Koita 30 minuutin kohdalla kakkua tikulla, jos taikinaa jää vielä tikkuun, sammuta uuni ja anna pohjan olla uunissa vielä noin 10 min. Kun kakku on kypsä ja otat pois uunista, pudota kakkuvuoka heti uunista poisottamisen jälkeen 2 x pöytään noin 30cm:n korkeudelta (jotta ilmakuplat poistuvat ja kakku ei lässähdä). Anna olla vuuassa ennen kumoamista noin 15 min. 

Leikkaa hyvinjäähtyneenä tai seuraavana päivänä kolmeen osaan ja täytä.

KOSTUTUS

Vaniljalla maustettu maito

TÄYTE

Sitruuna-/Limemousse ja mansikkaviipaleita

Ohje tähän mousseen tässä (riittää tuohon 25cm halkaisijaltaan olevan kakun kahteen väliin):

6 dl vispikermaa

1 prk (250g) mascarponejuustoa

reilu 1 prk (340g/prk) lime curd ìa

3/4 dl vaniljakreemijauhetta

Tee täyte vatkaamalla kermat vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon notkistettu mascarponejuusto ja limetahna. Maista seosta. Lisää vaniljakreemijauhe ja vatkaa voimakkaasti. Maista taas. Seoksen olisi hyvä maistua reilusti limelle, koska maku tasaantuu kakun välissä.

Kostutuksen jälkeen täytä kakku moussella ja leikkaa mansikoista viipaleita moussen päälle. Molemmat kakunvälit tällä tavoin. 

Kakun kasaamisen jälkeen päällystin kakun sokerikreemillä, joka toimii eristyksenä sokerimassan alla. Sokerimassa ei tällä tavoin hikoile valmiin kakun pinnalla. Alla ohje sokerikreemiin:

SOKERIKREEMI

200 g margariinia

2 tl vaniljasokeria

6 dl tomusokeria

1,5-2 rkl vettä

Pehmennä rasva sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri voin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa. Jos kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, voit notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä.

Sokerikreemin päälle kaulitsin sokerimassasta ohuehkon levyn (kannattaa varata 1 kg massaa tämän kokoiseen kakkuun, jotta saa reilusti kakun yli massan ja täten muotoiltua ilman vekkejä reunat). Sokerimassan kaulinnassa kannattaa käyttää apuna reilusti tomusokeria.
 
Koristeet on tehty sokerimassasta. Lehdet tehty ns liukuväri-tekniikalla, kolmesta väristä. 

IMG_3401.jpg

IMG_3403.jpg

Siilistä tuli aika "persoonallisen" näköinen =D.