Ajattelin käyttää pakastimesta viime vuoden punaherukoita, että saan sopimaan kohta uusia marjoja sinne.
Arjen Aurinkoja -blogista löysin Sallan ohjeen tästä piirakasta. Koska tykkään kinuskin mausta, ajattelin, että tämän täytyy olla täydellinen piirakka. Ihan niin hyvää tämä ei omasta mielestäni ollut kuin toivoin, ehkä odotukseni olivat turhan korkealla =). Mutta eipä tätä piirakkaa roskiin kuitenkaan tarvinnut laittaa, perheelle kelpasi oikein hyvin!
PUNAHERUKKA-KINUSKIPIIRAKKA
Pohja:
100 g pehmeää voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
½ dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Lisää voi-sokerivaahtoon muna ja kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Käytin 24 cm vuokaa. Tämän voi tehdä hyvin myös tavalliseen piirakkavuokaan. Paista pohja 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Päällinen:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
5 dl punaherukoita
Keittele kerma ja fariinisokeri kinuskiksi, keitä noin 6 - 7 minuuttia. Levitä punaherukat tasaisesti pohjan päälle (jos otat punaherukat pakasteesta, niin saavat olla jäisiä) ja lusikoi kinuski herukoiden päälle. Ei haittaa vaikka kinuski on vielä kuumaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.