Ajattelin kokeilla oman syntymäpäiväni herkuksi erilaista kakkua. Ja tietenkin suklaista. Silmiini osui Ranteita myöjen taikinasa -blogista "Vadelma-suklaakakku", joka näytti ja kuulosti niin herkulliselta, että tätä päätin testata. Oikein makoisaa herkkua olikin, tosin pohjaa olisi voinut vähän kostuttaa.

Laitan ohjeen tänne omaan blogiini myös talteen, että löydän seuraavalla kerralla. Tämä ei meinaa jää ainoaksi kerraksi =).

VADELMA-SUKLAAKAKKU

IMG_3106.jpg

Pohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
150 g margariinia
0,75 dl maitoa, kermaa tai piimää
1 dl vadelmahilloa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
0,75 dl kiehuvaa vettä


Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää margariinisula, maito/kermatai piimä, vadelmahillo ja keskenään sekoitetut kuivataineet. Lopuksi kiehuva vesi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (25cm) Paista 175*c n.45min. Jäähdytä kakku kunnolla ja leikkaa kahteen osaan.


Väliin:

3dl vadelmia


Vadelmatäyte:

5dl vispikermaa
2 dl fariinisokeria
200g ranskankermaa
5dl vadelmia
1tl vadelma-aromia
½dl vettä
4tl liivatejauhetta

(Voit halutessasi kostuttaa alimmaista pohjaa esimerkiksi maidolla)

Vaahdota kerma ja fariinisokeri. Lisää ranskankerma ja sekoita. Lisää lopuski vadelmat ja vadelma-aromi ja sekoita hyvin sekaisin. Lämmitä vesi ja liivatejauhe tasaiseksi ja kaada täytteeseen ohuena nauhana.  Pese irtopohjavuuan reuna ja voitele voilla ja tomusokeroi. Näin saat kauniin reunan, kun kakku on hyytynyt. Kasaa kakku, aloita pohjasta, kaada päälle puolet vadelmatäytteestä ja ripottele 3dl vadelmia vielä täytteen päälle. Laita toinen kerros vadelma-suklaakakkua ja kaada loput vadelmatäytteen kakkupohjan päälle. Tasoita pinta esim. palettiveitsellä. Ja laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.