Innostuin ekstempore tekemään perheelleni iltakaffille / -mehulle täytekakun =). Ajattelin kerrankin tehdä niin pienen kakun, että sitä ei tarvitsisi monena päivänä jääkaapista syödä ja tässä ajatuksessa kyllä onnistuinkin =). Nimittäin tein 2 munan sydän-täytekakun (hyvin harvoin olen niin pientä tehnyt ja yleensäkään tätä pientä vuokaa käyttänyt), josta riitti kaikille hyvänkokoiset palat ja vielä toinenkin kierros =). Jäljelle ei jäänyt murustakaan, mutta jokaisen makeannälkä tuli tyydytettyä ja kukaan ei marissut, että "miks toi sai isomman palan ku minä" tms... Joten ilmeisesti 6 hlön perheelle (seitsemäs eli kuopus ei tätä kakkua maito- ja muna-allergian vuoksi saanut) toi on just sopiva kakku =). Kakku riittää kyllä vieraspöytäänkin, vaikka porukkaa olisi vähän enemmänkin, sillä tuosta tuli siis aika reilut annokset.

Kuvien väri ei aivan vastaa todellisuutta, sillä nämäkin kuvat on otettu illalla ilman luonnonvaloa. Kakun pursotukset ovat oikeasti vaaleanpunaista.

IMG_0267-normal.jpg

IMG_0268-normal.jpg

2 MUNAN TÄYTEKAKKU

2 kananmunaa

0,75 dl sokeria

0,75 dl vehnäjauhoja

0,25 dl perunajauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauho, perunajauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon siivilän läpi puuhaarukalla sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Kumoa varovasti ja anna jäähtyä rauhassa. 

Leikkasin itse kakun kahteen osaan kakun jäähdyttyä kunnolla. Helpompi olisi ollut leikata seuraavana päivänä, mutta mulla oli kiire saada kakku tänään valmiiksi =).

Kostutukseen käytin perinteisesti hyväksi osoittautunutta vaniljalla maustettua maitoa. Laadukasta mansikkahilloa ja Flora vispiä (jota käytin myös koristeluun) kakun väliin täytteeksi.

Ennen ruusupursotuksia vuorasin kakun kevyesti tuolla samaisella vaaleanpunaisella Flora vispillä. Flora vispin sekaan vatkasin siis pari ruokalusikallista vanillakreemijauhetta antamaan ryhtiä pursotuksiin. Pikkaisen myös sirosokeria ja vaniljasokeria sekoitin mukaan. Värin antoi punainen pastaväri. Sitä jokainen voi laittaa jos haluaa ja määrän oman mielen mukaan. Olisin käyttänyt Valion mansikkakermaa, mutta jääkaapissani ei ollutkaan sitä niinkuin olin muistanut.

IMG_0264-normal.jpg

IMG_0266-normal.jpg

IMG_0272-normal.jpg

Kakku sai ulkonäöstänsä ja maustansa kehuja, joten suosittelen kokeilemaan.

Tällaista ruusupursotusta en ollut aiemmin kokeillut ja nytkin suoraan tähän kakkuun sen testasin =), ihan tyytyväinen itsekin olin lopputulokseen. Wiltonin 1M ruusutyllaa käytin.

Saattaapi olla, että tällaisen kakun vielä joskus tekaisen ;-).