Tällä äitini Toscapiirakan ohjeella tehtyä piirakkaa kelpaa tarjota niin arkena kuin juhlassa.

TOSCAPIIRAKKA     (uunipellillinen)

POHJA

4 munaa

3 dl sokeria

1 dl (noin 100 g) sulatettua voita

4 dl vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

2 dl maitoa (tai esim appelsiinimehua)

KUORRUTUS

200 g voita

2 dl sokeria

4 rkl vehnäjauhoja

2 dl mantelilastuja

3 rkl maitoa (tai esim appelsiinimehua)

Vatkaa pohjan aineksista munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita hyvin. Yhdistä leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseosta ja maitoa vuorotellen taikinaan.

Paista uunissa 175 asteessa puolikypsäksi, noin 15-20min. Kannattaa huomioida, että pohja ei saa olla niin "raakaa", että kun laitat täytteen siihen päälle, niin täytteen ei kuulu painua taikinan "sisälle" vaan jäädä pinnalle.

Tee sillä välin kuorrutus kun pohja on uunissa.

Sulata voi ja lisää siihen muut ainekset. Hämmennä kattilassa miedolla lämmöllä kunnes kiehahtaa. Kaada täyte puolikypsän pohjan päälle ja jatka kypsennystä kunnes kuorrutus saa kauniin värin, eli noin 10-15 min.

IMG_0765-normal.jpg

IMG_0766-normal.jpg