Eräänä päivänä teki mieleni tekaista pitkästä aikaa jokin kahvikakku, kuivakakku. Kokeilla ohjetta, jota en ollut aiemmin kokeillut. Joten ei muuta kuin netin suuresta maailmasta etsimään mieluisan näköistä ohjetta. Kinuskikuorrute takaraivossa piinasi, joten sellainen piti kakun päälle saada =). Testiin tuli tämä Kentakialainen kahvikakku, ja väitän että saattoipa melkein paras kuivakakku olla, jota olen itse maistanut. 

IMG_1977-normal.jpg

KENTAKIALAINEN KAHVIKAKKU

200 g pehmeää voita

4 dl sokeria

3 munaa

6 dl vehnäjauhoja

1/2 dl mantelijauhetta

3 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 1/2 dl kermaa/maitoa

 

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. 

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut, siivilöidyt kuivat aineet sekä hiukan lämmitetty maito/kerma vuorotellen joukkoon nuolijalla tai puuhaarukalla sekoittaen. 

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin tunti. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen kuorrutuksen tekoa.

Kuorrutus

2 rkl sokeria

1 dl kuohukermaa

100 g voita

n. 300 g tomusokeria

Mittaa voi ja kerma toiseen kattilaan ja sokeri toiseen. Kiehauta voi ja kerma. Paahda sokeri tummanruskeaksi.

Laita sokerikattila esimerkiksi altaan pohjalle ja kaada sekaan kiehautettu voi-kermaseos. Ole varovainen, sillä kuuma sokeri kuohahtaa, kun seokset yhdistää. Laita seos takaisin hellalle ja keittele hiljalleen, välillä sekoittaen, kunnes seos on kauniin kullanruskeaa. 

Kaada seos muovikulhoon ja anna kunnolla jäähtyä. Lisää tomusokeri vähitellen ja sekoita kuorrutus tasaiseksi.

Tomusokerin määrä saattaa vaihdella. Kuorrutuksen tulisi olla levittyvää, muttei niin löysää, että kakku kuultaa kuorrutuksen läpi. Kuorrutuksen sopivuutta voi kokeilla pienellä määrällä ja lisätä hiukan kermaa jos koostumuksesta tuli liian paksua.

Levitä kuorrutus kakun päälle. Helpoiten kuorruttaminen onnistuu ritilän päällä, jolloin ylimääräinen kuorrutus valuu pois, eikä jää rumaksi kerrokseksi kakun alaosaan. Levittämisessä voi käyttää apuna palettia tai veitseä ja pyörivää alustaa.

Kakun voi halutessaan koristella vaikkapa pähkinärouheella. Laita kylmään jähmettymään.

IMG_1979-normal.jpg

Ja nimensä mukaisesti parasta kahvin kanssa nautittuna =)