IMG_3385.jpg

Nyt tarvitsi saada marjoille tilaa pakastimeen, joten päätin tekaista täytekakun illan vieraille pakastimessa olleesta sokerikakkupohjasta.

Kakku taisi olla 5 tai 6 munan kakku, jonka leikkasin kolmeen osaan. Kakun kostutin maidolla.

Täytteeksi tein hiukan erilaisen yhdistelmän kuin yleensä. Kaapissa oli 1 prk Mascarponejuustoa, jonkun verran Bailey`s likööriä, kermaa... Näistä kokosin seuraavanlaisen täytteen, joka sai syöjiltä kyllä kehuja.

TÄYTE:

4 liivatelehteä

3,3 dl kuohukermaa

1 prk mascarponejuustoa

n. 2 dl tomusokeria (maun mukaan)

1 dl Bailey`s likööriä

2 rkl kiehuvan kuumaa Bailey`s likööriä

3 kananmunan valkuaista vaahdotettuna

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi ja lisää kerman joukkoon vaahdotuksen aikana tomusokeri. 

Sekoita kermavaahdon joukkoon mascarponejuusto. 

Kuumenna 2 rkl likööriä kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Vatkaa seos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Lisää lopuksi varovasti käännellen valkuaisvaahto täytteeseen.

Molemmissa kakun väleissä on sama täyte, laitoin välillä hetkeksi jääkaappiin hyytymään ennen seuraavan kerroksen laittamista.

Kakun päällä on tomusokerilla ja kinuskikastikkeella maustettu kermavaahto. Seassa hiukan vaniljakreemijauhetta tukevoittamassa pursotuksia. Keskellä kinuski. Alla kinuskin teko-ohje.

KINUSKI:

2 dl kuohukermaa

1 dl fariinisokeria

1 dl taloussokeria

1 tl voita

Mittaa teflonkattilaan kerma ja sokerit. Kuumenna kiehuvaksi. Pienennä levyn lämpötilaa puoleen, niin että seos hiljaa kuplii. Sekoittele ja keitä kinuskia noin 15-20 min. Tee "vesilasitesti", että tiedät kinuskin olevan valmista. Eli tiputa pisara kinuskia kylmään veteen, jos kinuski leviää, se ei ole vielä valmista. Jos kinuski jää pisaraksi ja sen saa otettua kädelle, se on valmista. Älä keitä kinuskia liian kauaa, sillä silloin se kovettuu kakun päällä kivikovaksi ja kakun leikkaaminen on hankalaa.

Kun kinuski on valmista, lisää voi ja sekoita hyvin. Anna kinuskin tekeytyä noin 1 min ajan ennen kakun päälle laittamista.

IMG_3386.jpg