Sain tilauksen marenkikakusta...

Marenkikakkuja en juurikaan ole tehnyt ja meinas paniikki jo iskeä...

Kinuskikissa pelasti pinteestä =). Kinuskikissan ohjeella tein tämän kakun, toivottavasti on tilauksen tekijän mieleen =).

(hieman muuttelin ohjetta)

IMG_3286.jpg

DAIM-MARENKIKAKKU

Marenkipohjat:

(ohjeesta tulee 3 pohjaa, joiden halkaisija noin 24cm. Itse tein 2 pohjaa, halkaisijoiltaan noin 26cm)

5 valkuaista
2 ½ dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
(1 ½ tl valko- tai omenaviinietikkaa)


Erottele valkuaiset - ole tarkkana, ettei joukkoon pääse yhtään keltuaista!

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia). Vaahto on valmista, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman, että vaahto putoaa.

Lisää joukkoon sokeri pienissä erissä rauhallisesti vatkaten. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys. Lisää vaniljasokeri ja halutessasi etikka.

Jos teet kolme pohjaa, käytä kolmea peltiä ja paista pohjat yhtä aikaa kiertoilmauunissa. Saat saman kokoiset pohjat, kun piirrät paperin toiselle puolelle ympyrät käyttämällä mallina 24-senttistä vuokaa. 

Sivele leivinpaperille ohuelti ruokaöljyä. Levitä tai pursota marenkivaahto leivinpaperille. 

Ilman kiertoilmaa marengin paistolämpötila on 125 astetta ja paistoaika noin 1 h 45 min - 2 h. Mikäli sinulla on kiertoilmauuni, tarkista sen ohjeista sopiva paistoaika ja -lämpötila. (Itse paistoin 100 asteessa kiertoilmalla noin 60min ja sen jälkeen pienensin uunin lämpötilaa, 75-80 asteessa pidin noin 70min ja annoin kuivua uunissa uunin sammuttamisen jälkeen, uuninluukku hiukan raollaan.) Marenki voi saada vaaleanruskeaa sävyä, mutta suojaa tarvittaessa foliolla estääksesi tummuminen.

Marenki on valmiina täysin kuivaa. Anna jäähtyä ja irrota leivinpaperista.

Täyte:

½ dl perunajauhoja
¼ dl sokeria
3 dl maitoa
2 keltuaista
3 ½ dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
½ dl vaniljakreemijauhetta
3 isoa (á 56 g) Daim-patukkaa

500-600 g mansikoita
 

Sekoita kattilassa perunajauhot ja sokeri. Lisää joukkoon maito ja keltuaiset. Sekoita tasaiseksi. Lämmitä liedellä sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa muutaman kerran. Jäähdytä.

Mittaa kulhoon kerma ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon kiisseli ja vaniljakreemijauhe. Leikkaa Daim-patukat rouheeksi ja lisää täytteeseen.

Leikkaa mansikat siivuiksi. Säästä muutama kokonainen mansikka kakun päälle.

Laita ensimmäinen marenkipohjalevy tarjoilulautaselle. Levitä päälle kolmannes täytteestä ja mansikoita. Tee seuraavat kaksi kerrosta samaan tapaan. Koristele kokonaisilla mansikoilla, tuoreilla mansikanlehdillä ja/tai sokerimassasta tehdyillä kukkasilla, suklaakarkeilla ja vaahtokarkeilla.

HUOM! Marenkikakku ei säily rapeana pitkään, joten täytä ja koristele juuri ennen tarjoilua!