Löysin jostain blogista tässä muutama viikko sitten ohjeen, jota päätin kokeilla heti kun kerkiän. Jostain syystä silloin teki mieli tehdä joku uudenlainen kuivakakku...noh, suklainen ja vaniljainenhan tämä tietenkin on, ei siis sen puolesta mitään uutta =D.

Tuli tässä kirjoittaessani mieleeni, että taisin tämän kakun tehdä jo jouluksi vanhemmilleni joulukahvipöytään tuliaisiksi, mutta toisenkin kerran tuli siis muutama viikko sitten tätä tehtyä. Heti jos ei kirjottele ohjeita tänne blogiin, niin ei enää meinaa muistaa milloin mitäkin on tehnyt ja millä ohjeella.

No, mutta tässä siis tämä ohje:

VANILJA-SUKLAA-KAHVIKAKKU

200 g voita

170 g hyvänlaatuista tummaa suklaata

2 dl sokeria

3 kpl luomukananmunaa

1 vaniljatanko raaputettuna (tai 1 rkl vaniljasokeria)

0,5 dl kermaa

2 tl leivinjauhetta

3 dl vehnäjauhoja

Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. 

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sekoita suklaasula voin joukkoon.

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä vaahdot.

Sekoita joukkoon vanilja, kerma, vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla 175 asteisessa uunissa vajaa tunti.

Anna jäähtyä rauhassa. Näyttävyyttä kakkuun saa esim tomusokerilla tai suklaaganachella.

IMG_2962.jpg