IMG_3027.jpg

KINDERJUUSTOKAKKU

POHJA:

200 g suklaapisarakeksejä

75 g margariinia

VALKOSUKLAATÄYTE:

145 g Pandan valkosuklaata

200 g maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponejuustoa

2,5 dl Flora Vispiä

0,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

3 liivatelehteä

MAITOSUKLAATÄYTE:

200 g maitosuklaata

50 g tummaa suklaata

200 g maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponejuustoa

2,5 dl Flora Vispiä

0,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

4 liivatelehteä

Vuoraa leivinpaperilla 22cm irtopohjavuuan pohja. Peitä sisäreunat reunakalvolla (ja tarvittaessa voit jatkaa korkeutta toisella reunakalvolla). Murskaa keksit ja sekoita sulatetun margariinin kanssa sekaisin. Painele keksi-rasvaseos irtopohjavuuan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. 

Laita valkosuklaatäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kaikki (yht 5dl) kakkuun tuleva Flora Vispi kulhossa vaahdoksi. Sulata valkosuklaa varovasti ja lisää se tuorejuuston sekaan. Lisää sokerit ja sekoita. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana samalla vatkaten valkosuklaa-tuorejuustoseokseen. Lisää puolet Flora Vispistä (2,5dl) kevyesti nostellen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa 1-2 tuntia.

Maitosuklaakerrosta varten laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata maitosuklaa ja tummasuklaa, ja lisää se tuorejuuston ja sokereiden sekaan. Sulata liivatelehdet jälleen kiehuvaan vesitilkkaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana samalla vatkaten tuorejuusto-suklaaseokseen.  Lisää lopuksi jäljellä oleva (2,5dl) Flora Vispi käännellen seokseen. Kaada lopuksi seos valkosuklaatäytteen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Ennen koristelua valmista ganache:

SUKLAAGANACHE:

150 g tummaa suklaata

0,75 dl kermaa

1 rkl voita

Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta kattila liedeltä. Lisää kerman joukkoon pilkotut suklaat. Hämmennä kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Annan massan jäähtyä hetki, kunnes se paksuuntuu hieman. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja. 

Koristele näyttävästi esimerkiksi erilaisilla kindersuklailla.

Nam!

IMG_3030.jpg

IMG_3032.jpg