... mehevän suklaisen brownies pohjan päällä pehmeää suklaista moussea. Ruskea suklainen kerros vaatii toki päällensä valkosuklaakerroksen, ja koko kakkua raikastaa tuoreista mansikoista tehty moussekerros. Ja tämän kaiken makuelämyksen kruunaa pehmeä, täyteläinen suklaaganache.
Tästä syntyi NELJÄN KERROKSEN SUKLAINEN JUUSTOKAKKU (25cm irtopohjavuokaan)
BROWNIES POHJA
125 g voita
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
Pohja kannatta valmistaa 1-2 päivää ennenkuin kuin alat tekemään täytteitä.
Laita 25cm irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuuan reunat hyvin.
Sulata voi mikrossa ja lisää kuumaan voihin tummasuklaa paloiteltuna (itse sulatin) ja sekoittele hiljalleen kunnes suklaa on sulanut. Lisää seuraavaksi joukkoon sokerit ja suola. Sen jälkeen munat yksitellen.
Lopuksi sekoita joukkoon jauhot. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jätä pohja jäähtymään ja kylmenemään jääkaappiin kuvun alle.
KASAUS KORKEAAN IRTOPOHJAVUOKAAN, POHJALLE LEIVINPAPERI JA REUNOILLE REUNAKALVOT
POHJAN KOSTUTUS
vaniljalla maustetulla maidolla
SUKLAATÄYTE
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
70 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
1/2 - 1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatetta
1-2 tl brandya (itselläni oli vain Bailey`s likööriä)
1 rkl vettä
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan (max 10min liossa) kylmään veteen. Sulata suklaat mikrossa välillä sekoittaen. Vaahdota kerma ja sokerit toisessa kulhossa ja vatkaa tuorejuusto toisessa kulhossa. Kaada hetken jäähtynyt suklaa muutamassa erässä vatkaten tuorejuuston sekaan. Kiehauta vesi ja alkoholi kattilassa ja sulata pehmenneet liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana vatkaten hiljaa tuorejuusto-suklaavaahtoon. Lopuksi yhdistä varovasti sekoitellen kermavaahto ja tuorejuusto-suklaavaahto. Kaada pohjan päälle, tasoittele ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi.
VALKOSUKLAATÄYTE
1 prk Flora Vanilla Vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
130 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Vaahdota Flora Vanilla ja lisää vaahtoon tuorejuusto sekä sula valkosuklaa. Laita pehmenneet liivatteet vajaaseen puoleen desilitraan kiehuvaa vettä ja kaada se ohuena nauhana seokseen, hiljaa seosta vatkaten vain sen verran että juuri ja juuri menevät sekaisin.
Kaada täyte hyytyneen suklaatäytteen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään jälleen vähintään 4 tunniksi.
MANSIKKATÄYTE
1 prk Flora Vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tuoreita mansikoita
2-3 rkl sokeria
3 liivatelehteä
Liuota liivatteet kuten edellä. Soseuta mansikat. Vaahdota Flora Vispi. Lisää vaahtoon tuorejuusto, sokeri sekä mansikkasose. Liota liivatteet vajaaseen puoleen desilitraan kiehuvaa vettä ja kaada se ohuena nauhana seokseen hiljaa seosta samalla vatkaten. Älä vatkaa taaskaan liikaa!
Kaada valkosuklaatäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa jälleen vähintään neljä tuntia.
SUKLAAGANACHE
2 dl kuohukermaa
200 g suklaata (itse käytin n. 130g maitosuklaata ja n. 70g tumaa suklaata)
Pilko suklaa pieneksi ja siirrä rouhe astiaan. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Kaada noin puolet kuumasta kermasta suklaarouheen päälle. Anna kerman olla suklaan päällä noin 30 sekuntia ja ala sekoittamaan seosta vasta sen jälkeen. Näin suklaa sulaa kerman joukkoon helpommin. Kaada loppu kerma pienissä erissä, jotta suklaa sulaa kokonaan.
Anna jäähtyä kunnolla ja laita vaikka pieneksi hetkeksi jääkaappiin, näin ganache ei valu liikaa (niinkuin itselläni kävi!).
Koristele kakku juuri ennenkuin laitat tarjolle.
Itse laitoin valkosuklaarouhetta, tuoreita mansikoita, Royal suklaata, Daim suklaata ja Fami suklaata.
Kiiltävä suklaaganache on näyttävä kakun kuorrutus. Valmiin suklaaganachen annetaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jonka jälkeen se kaadetaan kakun päälle. Jääkaapissa kuorrutus jähmettyy kakun päälle. Jähmettyneenä suklaaganache on kuitenkin sen verran pehmeää, että kakkua on helppo leikata.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.