... mehevän suklaisen brownies pohjan päällä pehmeää suklaista moussea. Ruskea suklainen kerros vaatii toki päällensä valkosuklaakerroksen, ja koko kakkua raikastaa tuoreista mansikoista tehty moussekerros. Ja tämän kaiken makuelämyksen kruunaa pehmeä, täyteläinen suklaaganache.

IMG_2728.jpg

Tästä syntyi NELJÄN KERROKSEN SUKLAINEN JUUSTOKAKKU (25cm irtopohjavuokaan)

BROWNIES POHJA

125 g voita

75 g tummaa suklaata

2 dl sokeria

hyppysellinen suolaa

1 tl vaniljasokeria

2 kananmunaa 

2 dl vehnäjauhoja

Pohja kannatta valmistaa 1-2 päivää ennenkuin kuin alat tekemään täytteitä.

Laita 25cm irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuuan reunat hyvin.

Sulata voi mikrossa ja lisää kuumaan voihin tummasuklaa paloiteltuna (itse sulatin) ja sekoittele hiljalleen kunnes suklaa on sulanut. Lisää seuraavaksi joukkoon sokerit ja suola. Sen jälkeen munat yksitellen. 

Lopuksi sekoita joukkoon jauhot. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jätä pohja jäähtymään ja kylmenemään jääkaappiin kuvun alle.

KASAUS KORKEAAN IRTOPOHJAVUOKAAN, POHJALLE LEIVINPAPERI JA REUNOILLE REUNAKALVOT

POHJAN KOSTUTUS 

vaniljalla maustetulla maidolla

SUKLAATÄYTE

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl kermaa

70 g tummaa suklaata

100 g maitosuklaata

1/2 - 1 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

3 liivatetta

1-2 tl brandya (itselläni oli vain Bailey`s likööriä)

1 rkl vettä

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan (max 10min liossa) kylmään veteen. Sulata suklaat mikrossa välillä sekoittaen. Vaahdota kerma ja sokerit toisessa kulhossa ja vatkaa tuorejuusto toisessa kulhossa. Kaada hetken jäähtynyt suklaa muutamassa erässä vatkaten tuorejuuston sekaan. Kiehauta vesi ja alkoholi kattilassa ja sulata pehmenneet liivatteet siihen, kaada ohuena nauhana vatkaten hiljaa tuorejuusto-suklaavaahtoon. Lopuksi yhdistä varovasti sekoitellen kermavaahto ja tuorejuusto-suklaavaahto. Kaada pohjan päälle, tasoittele ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi.

VALKOSUKLAATÄYTE

1 prk Flora Vanilla Vispiä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

130 g valkosuklaata

3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Vaahdota Flora Vanilla ja lisää vaahtoon tuorejuusto sekä sula valkosuklaa. Laita pehmenneet liivatteet vajaaseen puoleen desilitraan kiehuvaa vettä ja kaada se ohuena nauhana seokseen, hiljaa seosta vatkaten vain sen verran että juuri ja juuri menevät sekaisin. 

Kaada täyte hyytyneen suklaatäytteen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään jälleen vähintään 4 tunniksi.

MANSIKKATÄYTE

1 prk Flora Vispiä

100 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g tuoreita mansikoita

2-3 rkl sokeria

3 liivatelehteä

Liuota liivatteet kuten edellä. Soseuta mansikat. Vaahdota Flora Vispi. Lisää vaahtoon tuorejuusto, sokeri sekä mansikkasose. Liota liivatteet vajaaseen puoleen desilitraan kiehuvaa vettä ja kaada se ohuena nauhana seokseen hiljaa seosta samalla vatkaten. Älä vatkaa taaskaan liikaa!

Kaada valkosuklaatäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa jälleen vähintään neljä tuntia.

SUKLAAGANACHE

2 dl kuohukermaa

200 g suklaata (itse käytin n. 130g maitosuklaata ja n. 70g tumaa suklaata)

Pilko suklaa pieneksi ja siirrä rouhe astiaan. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Kaada noin puolet kuumasta kermasta suklaarouheen päälle. Anna kerman olla suklaan päällä noin 30 sekuntia ja ala sekoittamaan seosta vasta sen jälkeen. Näin suklaa sulaa kerman joukkoon helpommin. Kaada loppu kerma pienissä erissä, jotta suklaa sulaa kokonaan.

Anna jäähtyä kunnolla ja laita vaikka pieneksi hetkeksi jääkaappiin, näin ganache ei valu liikaa (niinkuin itselläni kävi!).

Koristele kakku juuri ennenkuin laitat tarjolle.

Itse laitoin valkosuklaarouhetta, tuoreita mansikoita, Royal suklaata, Daim suklaata ja Fami suklaata.

IMG_2724.jpg

IMG_2730.jpg

Tähän loppuun haluan liittää "Unelmaa leipomassa" blogista Hannan tekstin suklaaganachesta (osa tekstistä jätetty pois):
 
Suklaaganache on suklaakuorrute ja on siis yksinkertaisimmillaan kermaa ja suklaata, joskus seassa saattaa olla myös nokare voita, glukoosisiirappia ym. Sen voi valmistaa mistä vain suklaalaadusta (valko, maito, tumma). Mikäli haluat ganachesta jämäkämpää, niin lisää suklaan määrää. Tai halutessasi saat ganachesta löysempää ja miedomman makuista vähentämällä suklaan määrää. Ganachea voi myös maustaa esimerkiksi suolalla, appelsiinilla tai chilillä.
 
SUKLAAGANACHE PERUSOHJE
2dl kuohukermaa
200g suklaata
 
Pilko suklaa pieneksi ja siirrä rouhe astiaan. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Kaada noin puolet kuumasta kermasta suklaarouheen päälle. Anna kerman olla suklaan päällä noin 30 sekunttia ja ala sekoittamaan seosta vasta sen jälkeen. Näin suklaa sulaa kerman joukkoon helpommin. Kaada loppu kerma pienissä erissä, jotta suklaa sulaa kokonaan.
 
KAKUN KUORRUTTEENA
Kiiltävä suklaaganache on näyttävä kakun kuorrutus. Valmiin suklaaganachen annetaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi, jonka jälkeen se kaadetaan kakun päälle. Jääkaapissa kuorrutus jähmettyy kakun päälle. Jähmettyneenä suklaaganache on kuitenkin sen verran pehmeää, että kakkua on helppo leikata.