3-vuotiaalle kirppuselleni Late Lammas täytekakku =)

IMG_2811.jpg

Pohja ja täyte tässä kakussa koostuu "Makeaa murmelin täydeltä"-blogin Cookies `n`cream kakkuohjeen jutuista.
Eli vaaleasta pohjasta, jossa on dominokeksimurusia mukana ja suuklaakakkupohjasta. Molemmat pohjat ja täytteen kannattaa tehdä kaksinkertaisena ja pienentää ja muotoilla hieman kakkua kasatessa.
Ohje tässä alla, eli siis tuplaa kaikki!
 
 
Keksipohja
50 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
1 1/4 dl maitoa
1 maustemitta vaniljajauhetta/ vaniljatangon sisus/ 1 tl vaniljasokeria/ vaniljauutetta
2,5 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 suuri valkuainen 
8 dominokeksiä
 
Suklaapohja
25 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 1/4 dl sokeria
1 muna
3/4 dl maitoa
½ dl kiehuvankuumaa vettä
 
Täyte
300 g tuorejuustoa (Philadelphia)
2 dl tomusokeria
3 dl kuohukermaa
6 dominokeksiä
 
Voitele n. 22 cm halkaisijaltaan oleva vuoka. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi (n. 3 min), lisää sitten vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Lisää vielä valkuainen ja vatkaa vielä muutama minuutti. Rouhi keksit ja lisää taikinaan. Kaada vuokaan ja paista pohjaa n. 40 min (tsekkaa tikulla jo aiemminkin, jos uuni on tehokas!). Kumoa hetken aikaa jäähtynyt pohja esim. ritilälle.
 
Voitele kakkuvuoka uudestaan. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Laita kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne keskenään, lisää sitten muut ainekset ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi muutaman minuutin ajan. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa n. 30 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä ennen täyttämistä.
 
Anna tuorejuuston lämmetä huoneenlämmössä tai lämmitä sitä hiukan mikrossa, jotta se notkistuu. Sekoita tuorejuustoon tomusokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti tuorejuustoseokseen. Ota seoksesta reilu puolet erilleen ja lisää siihen murennetut keksit.

Jokaisen kakkulevyn kostutin vaniljalla maustetulla maidolla hyvin. Kerma-tuorejuustoseoksella päällystin kakun melko tuhdisti, että vaahtokarkit pysyivät kiinni. Mustat osat ovat sokerimassaa ja silmissä valkoiset myöskin sokerimassaa.