Kaapistä löytyi erinäisiä aineksia yhtenä päivänä, joissa oli pikapikaa umpeutumassa päiväykset. Mascarponejuustoa, tiramisurahkaa ja kuohukermaa. Näistä kokosin juustokakun =).

TIRAMISU-JUUSTOKAKKU

POHJA:

noin 75 g sulatettua margariinia

noin 200 g digestivekeksejä (tai mitä sattuu olemaan, wilhelmiinakekseistä tulee myös aivan mahtava pohja!), murenna

TÄYTE:

2-3 dl kuohukermaa, vatkaa vaahdoksi

1 prk mascarponejuustoa

1 prk tiramisurahkaa

vaniljasokeria oman maun mukaan

siro-sokeria oman maun mukaan ( itse en paljoa laittanut )

3-4 liivatelehteä

noin 2-3 rkl kuumaa/kiehuvaa kahvia tai vettä

Vuoraa noin 21-23 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Laita reunalle reunakalvo jos sinulla on sellainen. Sekoita hienoksi murennetut keksimurut ja rasva sekaisin. Painen vuuan pohjalle leivinpaperin päälle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi.

Sekoita kermavaahto, mascarponejuusto ja rahka keskenään ja lisää joukkoon sokerit. Maista ja lisää sokeria tarvittaessa.

Liuota liivatelehdet kiehuvan kuumaan kahviin tai veteen ja kaada pikkuhiljaa seokseen sähkövatkaimella samalla hiljaa vatkaten. Vatkaa vain sen verran, että liivateneste sekoittuu tasaisesti.

Kaada valmis täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Valmiin kakun voit koristella vaikka suklaahippusilla.

IMG_1928-normal.jpg

IMG_1929-normal.jpg