Kaapistä löytyi erinäisiä aineksia yhtenä päivänä, joissa oli pikapikaa umpeutumassa päiväykset. Mascarponejuustoa, tiramisurahkaa ja kuohukermaa. Näistä kokosin juustokakun =).
TIRAMISU-JUUSTOKAKKU
POHJA:
noin 75 g sulatettua margariinia
noin 200 g digestivekeksejä (tai mitä sattuu olemaan, wilhelmiinakekseistä tulee myös aivan mahtava pohja!), murenna
TÄYTE:
2-3 dl kuohukermaa, vatkaa vaahdoksi
1 prk mascarponejuustoa
1 prk tiramisurahkaa
vaniljasokeria oman maun mukaan
siro-sokeria oman maun mukaan ( itse en paljoa laittanut )
3-4 liivatelehteä
noin 2-3 rkl kuumaa/kiehuvaa kahvia tai vettä
Vuoraa noin 21-23 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Laita reunalle reunakalvo jos sinulla on sellainen. Sekoita hienoksi murennetut keksimurut ja rasva sekaisin. Painen vuuan pohjalle leivinpaperin päälle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
Sekoita kermavaahto, mascarponejuusto ja rahka keskenään ja lisää joukkoon sokerit. Maista ja lisää sokeria tarvittaessa.
Liuota liivatelehdet kiehuvan kuumaan kahviin tai veteen ja kaada pikkuhiljaa seokseen sähkövatkaimella samalla hiljaa vatkaten. Vatkaa vain sen verran, että liivateneste sekoittuu tasaisesti.
Kaada valmis täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
Valmiin kakun voit koristella vaikka suklaahippusilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.