Mieleni teki makeaa..... Joten vuorossa oli tietenkin makeisista melkeinpä makein Fudge =). Ohjeeksi valitsin netistä sellaisen, jossa oli ainekset, jotka kotoa löytyivät sillä hetkellä. Pientä muokkausta ohjeeseen kylläkin tein =).

IMG_1925-normal.jpg

Mau!kas ruokablogista on alkuperäinen ohje, jota siis hieman muuntelin.

FUDGE

1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa

500 g sokeria

1,2 dl vettä

n. 50 g voita

2 tl vaniljaa

noin 2 dl pilkottuja vaahtokarkkeja

Lisää kondensoitu maito, sokeri, vesi ja voi korkeaan kattilaan. Korkea kattila sen vuoksi, että fudge helposti kiehuu/kuohuu yli alkaessaan kiehua.

Keitä seosta noin 30 minuuttia huolellisesti pohjaa myöden koko ajan sekoittaen. Varo polttamasta sokeria kattilan pohjaan!

Puolen tunnin kohdalla fudgen tulisi olla keittynyt kokoon eli paksua ja väriltään maitokahvin väristä.

Kun seos on valmis, lisää siihen vanilja ja vaahtokarkit. Vatkaa seosta sähkövatkaimella pari minuuttia. 

Kaada valmis fudgemassa leivinpaperilla vuorattuun astiaan jähmettymään. Astian koko vaikuttaa fudgen paksuuteen. Uunipeltikin käy hyvin, jos haluaa hieman ohuempia paloja. Nosta jähmettymään jääkaappiin tai pakastimeen. Jähmettymiseen kannattaa varata aikaa useampi tunti. Itse jätin jääkaappiin yön yli.

Pilko jähmettynyt fudge sopivan kokoisiksi annospaloiksi ja säilytä jääkaapissa. Fudgen voi myös pakastaa.

IMG_1924-normal.jpg