Viime sunnuntaina vaatekutsuilla käydessäni, ystäväni oli tehnyt tuoreista mustikoista juustokakkua, niinpä minunkin piti kokeilla, koska se oli todella herkullista! Hieman erilainen omastani loppuviimein tuli, sillä tein kakkuun kaksi kerrosta.

IMG_1863-normal.jpg

Tässäpä tulee ohje tähän herkkuun:

MUSTIKKA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU

Pohja

1 1/2 pakettia Wilhelmiinakeksejä

70-100 g margariinia

Mustikkatäyte

n. 3 dl tuoreita mustikoita

2 dl kuohukermaa

1 pkt mascarponejuustoa

2 tl vaniljasokeria

sokeria oman maun mukaan

3 liivatelehteä

Valkosuklaatäyte

2 dl kuohukermaa

n. 2 dl vaniljakastiketta

n. 200 g valkosuklaata

3 liivatelehteä

(sokeria ja vaniljasokeria)

Vuoraa irtopohjavuuan (halkaisija noin 26cm) pohja leivinpaperilla. Jos omistat reunakalvoa, se on oiva apu vuuan reunalle, kakun reuna jää paljon siistimmäksi. Sulata margariini kattilassa ja murskaa keksit. Sekoita keksit margariinin joukkoon ja kaada keksiseos vuuan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi.

Valmista mustikkatäyte. Murskaa mustikat. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto, mascarponejuusto ja mustikat yhteen. Lisää sokeria oman maun mukaan. 

Kiehauta kattilassa noin puoli desilitraa vettä ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada ohuena nauhana hiljaa varovasti vatkaten mustikkatäytteen joukkoon. Vatkaa vain sen verran että juuri sekoittuvat. Kaada sitten täyte keksimassan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään tunniksi. 

Valmista sitten valkosuklaatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljakastike kermavaahdon joukkoon. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää suklaa täytteeseen. Lisää tarvittaessa sokeria ja vaniljasokeria. 

Sulata liivatteet ja lisää täytteeseen kuten edellä mustikkatäytteeseen.

Kaada sitten valkosuklaatäyte varovasti hyytyneen mustikkatäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin, mielellään yön yli. Koristele juuri ennen tarjoilua tuoreilla mustikoilla tai valkosuklaalla.

IMG_1865-normal.jpg

IMG_1866-normal.jpg