Lauantaina kyselin perheemme kesken, että mitä olisi toivomuslistalla leivonnaisten suhteen =). Isäntä halusi kääretorttua, jonka toteutinkin het samantien. Sitä on tullut tehtyä melkeen kyllästymiseen asti, joten siinä ei kauaa mennyt kun kaffipöydässä nautittiin mansikkahillolla ja kermavaahdolla täytettyä kääretorttua. Toinen toivomus vaati pikkusen enemmän aikaa ja vaivaa, joten samaisena iltana en sitä enää kerennyt toteuttaa. Toivomuksen toteuttamista viivästytti myös hiukan sunnuntain kakunleipominen, sillä anopillani ja appiukollani oli maanantaina 35-vuotis hääpäivä ja päätin sen kunniaksi leipaista heille sydämen muotoisen täytekakun, jonka kahdessa välissä oli mansikkahilloa ja kermavaahtoa ja keskimmäisessä välissä suklaamoussea. Kakku muistutti samanlaista kakkua, jonka ohjeen ja kuvan löydät aiemmasta postauksestani tammikuulta 2014.

Olin kuitenkin luvannut tehdä sen kinderpiirakan, josta JOKAINEN tykkää, joten tänään sen sitten sain aikaiseksi.

IMG_0764-normal.jpg

KINDERPIIRAKKA

Tästä ohjeesta tulee uunipellillinen piirakkaa =)

POHJA

6 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

4 tl leivinjauhetta

6 rkl tummaa kaakaojauhetta

3 dl kiehuvaa vettä

300 g margariinia tai voita sulatettuna

4 munaa

VOIKREEMI

150 g pehmeää voita

5 dl tomusokeria

4 tl vaniljasokeria

2 keltuaista

KUORRUTUS

200-300 g Fazerin sinistä suklaata

noin 30-50 g valkosuklaata (esim Panda)

 

Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään. Lisää kiehuva vesi ja sulatettu margariini ( tai voi ) jauhoseokseen vuorotellen.

Sekoita puuhaarukalla ja lisää lopuksi munat taikinaan.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.

Paista 200 asteisen uunin keskitasolla tai hieman alle, noin 30-35 minuuttia. 

Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen voikreemin laittamista.

Voikreemin teko:  Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuaiset ja vatkaa vielä hetki (Itse unohdin tästä ko piirakan kreemista keltuaiset pois ja ei haitannut lainkaan!). Anna kreemin kovettua esimerkiksi jääkaapissa jonkin aikaa, jotta sula suklaa ei sekoitu voikreemin joukkoon. Varo kuitenkin jäädyttämästä liian kauaa pakastimessa, sillä silloin suklaan levittäminen ei onnistu kun suklaa jäätyy heti kreemin pinnalle!

Kun kreemi on kylmää / hiukan kohmeloista ja levitetty piirakkapohjan päälle, sulata suklaa ja kaada pienissä erissä kreemin päälle ja levitä suht nopeasti, ennenkuin kreemi alkaa sekoittua suklaaseen tai suklaa jähmettyy. Valkosuklaasta voit tehdä oman makusi mukaan kuvioita maitosuklaakuorrutteen pinnalle. Itse kokeilin tuota marmorointia, joka oli yllättävän helppo.

IMG_0760-normal.jpg

IMG_0761-normal.jpg

Piirakan pystyy myös pakastamaan, mutta kannattaa leikata terävällä veitsellä hiukan jähmettynyt piirakka ensin sopivan kokoisiksi paloiksi, jäätyneenä kuorrutus halkeilee jos sitten vasta leikkaa.

Tämä on piirakka, joka vie kielen mennessään, ja tarvitsee todella itsehillintää jättääkseen syömisen yhteen palaan...